Dr. Roxane Oberbrunner V
2022-09-02

Det viktigaste du måste veta om du vill starta bolag

För att starta ett bolag behöver du registrera dig för moms och bli godkänd för F-skatt. Ett bolag är en juridisk person och verksamheten sker inte i företagarens namn. Med andra ord är du inte personligt ansvarig för bolagets skulder. Dessutom finns det en hel del detaljer att hålla koll på innan du kommer igång.

Krav på startkapital och en förmåga att förändras

I dagsläget måste du eller delägare initialt investera minst 25 000 kronor. Du ska komma ihåg att det är ett krav på kapitalinsats för privata aktiebolag. Dessutom är det bra om du i ett tidigt skede planerar för olika faser du som företagare kan gå igenom. Oavsett om du vill expandera eller åtgärda temporära likviditetsproblem är det bra att ta ett företagslån.

Dessutom kan det under företagsresan uppstå behov av att ändra något i företaget. Oavsett om du under företagsresan behöver byta namn eller lägga till eller ta bort en styrelsemedlem kan det vara tidskrävande.

Tid är pengar

På en konkurrensutsatt marknad gäller det att effektivisera arbetet för att ha tid att fokusera på arbetet som ger maximal vinst. Därför är det lämpligt att få hjälp både under uppstart och under företagsresan.

Categories: Företagande