Dr. Roxane Oberbrunner V
2014-02-14

Snygg hemsida

Du kan idag göra otroligt snygga och tilltalande hemsidor online där du inte behöver vara en höjdare på att programmera.

FotograferaIdag finns det färdiga verktyg att använda sig av, en av dem är Worldpress. Det är ett gratisverktyg du enkelt kan lada ner till din dator och ta hjälp av när du bygger din hemsida. I det kan du välja bland 100-tals teman på hur du vill att hemsidan ska se ut. Du arbetar hela tiden i ett “visuellt” läge” och slipper att programmera och skriva in kod som tidigare gjordes då hemsidor byggdes. Något som dock är bra är att ha en viss kunskap i HTML för att förstå och få hemsidan så bra du bara kan.

Använd mycket bilder på din sida. En bild säger mycket och hemsidan blir mycket intressantare att besöka om det är många bilder att vika ögat på. För mycket text kan lätt göra sidan rörig och svår att navigera på.

Innan du börjar med hemsidan kan det vara bra att tänka på några saker;

  • Vilken målgrupp riktar du dig mot
  • Vad vill du att målgruppen ska få ut av din hemsida? Ska det vara fakta eller kanske den mest ska bestå av bilder
  • Vad är ditt eget syfte med sidan?
  • Hur vill du att upplägget ska se ut? Ska du ha en hemsida med mycket text eller vill du istället skapa en hemsida med mycket bilder som är mer avskalad.
  • Användarvänlighet. Tänk på att göra sidan så användarvänlig som möjligt för besökaren. Det ska vara enkelt att hitta på sidan och det ska behövas få klick för att ta sig dit man vill. Man ska inte behöva klicka flera gånger innan man hittar det man söker.
  • Anpassa sidan så den även går att se på läsplattor och i mobiltelefoner. Många idag använder bara dessa verktyg och sällan en dator, då är det bra att hemsidan fungerar väl även där.

Categories: Internet