Dr. Roxane Oberbrunner V
2015-01-21

Skydda företagets digitala kommunikation

Ingen tror väl på att vi kan råka ut för ett högteknologiskt spioneri men ska vi tro proffsen står vi inför en ny utmaning när det gäller vår digitala kommunikation.

Troligtvis kan NSA och andra liknande organisationer avlyssna i princip all digital kommunikation över hela världen. Det vanligaste är att de använder sig av en gigantisk avlyssning av data- och teletrafik. De rotar i privatpersoners data som är lagrad i molnet, kapar leveranser av IT-utrustning samt planterar hårdvarubuggar som kan kommunicera trådlöst.

Det förekommer också att vissa organisationer specialiserar sig på att försvaga krypteringsprodukter, hackar laserskrivare, manipulerar mobiltelefoner, spider skadlig programvara och avlyssnar strålningen från bildskärmar.

Det finns saker du kan göra för att rusta dig mot sådana här angrepp – Tech World ger dig några tips på vägen hur du kan skydda dig:

  1. Börja med att säkerhetsklassa din information. Ta reda på den mest åtråvärda information ni har och hitta en säker förvaring.
  2. Testa säkerheten i dina datorprogram med så kallad Fuzzing
  3. Kryptera dina data
  4. En ny trend är att låta sina användare köra företagsdata på en maskin som de själva tagit med, Bring Your Own Device som det kallas.
  5. Skärp rutinerna. Bra rutiner kan hjälpa er att hitta och förstå när ni har ett pågående intrång.

Skaffa ett system

Det finns också företag som erbjuder tjänster för att skydda dina data. MicroData erbjuder ett ärendehanterings program som heter Microweb STEP. Det är ett webbaserat dokument-och ärendehanteringssystem. Systemet reglerar, hanterar och automatiserar diverse flöden som kan äga rum på företag.

Du kan använda Microweb STEP när du till exempel vill få dina ärenden i säkra händer, slippa drift, support, och underhåll. Här kan du samla ditt företags ärenden, processer och annan möjlig affärskritik information. Microweb STEP har ett flexibelt gränssnitt. Här kan du som kund hantera och administrera nästan allt direkt i systemet.

Det finns många saker du kan göra för att skydda din kommunikation och hålla den intern. Var inte naiv och låt saken bero, se över era rutiner och system redan idag.

Categories: Internet