Dr. Roxane Oberbrunner V
2014-02-08

Hur du väljer tema

Först och främst bör du vid en bloggstart tänka igenom vad bloggen kommer att handla om mest. Det är en stor fördel att veta mer eller mindre vad du kommer att skriva om då gör det lättare att välja tema. Temat är en viktig del av bloggen och det är någonting som kommer att ge dina läsare en känsla av vad du har för sorts blogg. Det går inte att överdriva temats betydelse för läsarens första intryck.

WebdesignHandlar din blogg om söta djur kan det vara bra att välja ett tema som passar bra till det. Kommer du att lägga upp mycket bilder är det bra att välja ett tema som lämnar stort utrymme för bilder och som framhäver dessa.

Spun är ett tema som är minimalistiskt. Spun framhäver innehållet i din blogg istället för att stjäla det. Temat har många häftiga funktioner som man inte ser i många av de andra teman. Du kan ha en sorts meny där du lägger in länkar på väldigt snyggt sätt.

Hueman är ett annat tema som passar utmärkt för till exempel webb-tidningar med mycket bilder, tack vare sin formgivning där bilderna passar bra ihop med bildtexten.

Det bästa du kan göra är dock att kolla runt själv för att leta efter just ditt tema. Det är enkelt att prova sig fram mellan de olika stilar som finns.

Categories: Internet